mijn lochting

moestuinieren, zelfvoorziening, dieren

Maartse buien …

Een reactie plaatsen

Buiten is niet zo veel te doen , of toch …  In deze tijd van het jaar, het zal wel mijn mannelijkheid zijn, heb ik altijd zin om met de motorzaag aan de slag te gaan en met takken te slepen.  Eigenlijk is er buiten altijd wel een excuusklusje te vinden, maar daarvoor mag het niet constant regenen, want dat gaat vervelen.

In de moestuinkalender zie je dat ik weer wat voorgezaaid heb.  Binnen in de glazen serre.

DSC05928

tuinbonen, sla, koolrabi, platte peterselie, rode biet, spitskool, bloemkool

De eerste tuinbonen zijn weggerot. Waarschijnlijk te lang voor geweekt en teveel water gegeven. Dus opnieuw !  De platte peterselie en de rode bietjes heb ik afgedekt met wit zand, dit om de vochtigheid beter in de hand te houden. Deze werden ook gezaaid in een tray, waardoor bij het uitplanten de wortels minder beschadigd worden.

De voor gezaaide peultjes en stam doperwten  zijn mooi gelijkmatig gekiemd.  In de tunnelserre komt de snijsla, de radijsjes en de spinazie mooi uit.   Ook aan het kiemen : de vroeg gezaaide wortels. (piepklein aan het uitkomen)

Buiten is er nog niets gebeurd :  enkel de kip doet haar werk , slakken en slakkeneitjes opeten.  Het zullen haar laatste dagen zijn in de moestuin.  Deze week worden de voorbereidingen getroffen om uien en wortels buiten te zaaien, als het weer het toelaat.  T

Patrick

DSC05929

de ‘werkkip’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s