mijn lochting

moestuinieren, zelfvoorziening, dieren

We doen mee met de Velt eco-tuindagen. !

Een reactie plaatsen

Ja, dat is vlug gezegd, maar … er was wel wat werk aan.  De tuin moet immers netjes liggen. Met huidige regenval (zondvloed ?) moest er van tijd tot tijd ingegrepen worden : plat gespoelde planten, …   Het onkruid liet het ook niet aan haar hart komen en ontkiemde vrolijk en blij.  Dus schoffelen was de boodschap.

Naamkaartjes maken, want op de open tuin dag zelf kan je als tuinier niet overal zijn om te vertellen welk ras je gezaaid hebt en waarom.  De naamkaartjes zijn volledig uit recyclage materiaal :  het dekseltje van een botervlootje genageld aan een latje, met daarop de naam en het ras.  Simpel maar doeltreffend !

DSC06168

Om te zorgen dat onze bezoekers geen dorst lijden hebben we wat drank aangesleept.  We kozen voor streek eigen produkten : een biertje  ( Gulden Spoor pils  uit Gullegem) , appel-kriek sap (Houtlandse tuinsappen – Mobiele Pers).

En tussendoor hebben we ook geprobeerd wat publiciteit in de schrijvende pers te krijgen.  Interview, fotograaf , telefoontjes, e-mails … slorpten ook heel wat tijd op.   Maar we zijn blij :  een prachtige tekst in ‘de krant van West Vlaanderen ‘  en in ‘Blits’.

Daar we op zaterdag vis (forel) en op zondag  vlees (worstjes)  en vis (zalm) roken is er morgen ook nog wat voorbereiding nodig.

Dit alles voor een prachtig initiatief  : de VELT eco tuindagen !

ecotuindagen2016_banner_hr

zaterdag  13u tot 17u         zondag    10u tot 17u

 

 

Voor de mensen die niet naar de tuindagen komen (spijtig !)  is er volgende week een volledige up-date van “mijn lochting”.

Patrick

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s