mijn lochting

moestuinieren, zelfvoorziening, dieren

Opruimen en …. oogsten, oogsten !

Een reactie plaatsen

Het oerwoud is opgeruimd … en er wordt opnieuw duchtig geplant en gezaaid.(zie moestuinkalender.)  Rust roest immers …

DSC06895

Op een 4 -tal uurtjes was het ‘oerwoud’ verdwenen . Dat is het voordeel van op bedden te kweken.  Vele groenten kunnen in augustus geoogst worden.  Mijn tuin, en de uwe ook hoop ik, is net een hoorn des overvloed.

Snijbonen, tomaten, aubergines ….   “à volonté”

De peterselie in de tunnelserre staat er prachtig bij.  In de boekskes staat er nochtans dat je hem in de schaduw moet telen om een mooi resultaat te hebben.  Reeds enkele jaren plant ik hem gewoon in de tunnelserre ….  met prachtig resultaat !

Naast de paarse aubergines heb ik nu ook “witte”.  Blijkbaar zijn de Britten er verzot op.  Ik zal zien wat voor smaak ze hebben. Je hoort er nog van !

De pompoenen groeien als … pompoenen.   Nu is het tijd om de uitlopers in te korten zodat er niet te veel vruchten aan komen en de groeiende pompoenen groter kunnen worden.  Blijven ze wat achter, dan is bijbemesting met gier  aan te raden.

Als het loof van look voor 1/3 droog is is het moment aangebroken om ze te oogsten.  Gewoon uittrekken, overtollig aarde afvegen en laten drogen.   Als het mooi weer is, buiten op het land, anders binnen.

DSC06898

Mooie knollen zijn het resultaat. De grootste knollen worden als plantgoed bewaard .  In september planten we de losgemaakte tenen dan opnieuw !

DSC06889

Op bovenstaande foto zie je de recyclage van WC-rolletjes.  Je kan er perfect zaaipotjes van maken ( zie filmpje ) om slasoorten in te zaaien.  Geprobeerd en het werkt vrij goed.  Het plantgoed werd met het ‘potje’ geplant en  bij het oogsten was er van het karton bijna niets meer te vinden.

Tot volgende keer !

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s