mijn lochting

moestuinieren, zelfvoorziening, dieren

Werk aan de winkel !

3 reacties

Het was een leuke ervaring : moestuinkaffee …  Een gezellige babbel met moestuiniers uit de streek en het prachtige weer zorgden voor een mooie en interessante voormiddag.  Voor herhaling vatbaar dus !  Na de ijsheiligen.   Begin alvast maar groenten te zaaien : het wordt ruilen in de 2e editie van het MOEStuin-KAFFEE.   ( zondag 21 mei 2017 – noteren in je agenda)

 

Wat voor rare bakjes stonden daar op perceel 6 ?

DSC07801

 

Het ziet er inderdaad wat eigenaardig uit maar het is een nieuwe poging om aardappelen op een kleine ruimte te kweken.  Aardappelen in een zak , in een grote bloempot …  dat lukte vorig jaar bij mij helemaal niet dus verder zoeken naar een andere methode.  Zo kwam ik op internet ‘de aardappeltoren’ tegen (zie filmpje hieronder).  Het proberen waard .   Wie weet lukt dit beter ?

 

Ook mijn nieuwe helpers zijn gearriveerd !  Samen zullen we het onkruid wel de baas kunnen.  Ikzelf zal wieden, zij zullen het wel ‘verkleinen’.

DSC07803

(kippenras : ‘Sussex’)

En nu : tijd om te zaaien.

Schorseneren (boven) zaai ik in een geul gevuld met potaarde, omdat het kiemen en opkomen van schorseneren nogal onregelmatig is.   Zo doe ik het : Een brede sleuf (ong 10 cm breed), vullen met potaarde, vlak maken, breed zaden.  Afdekken met een laagje potaarde van ongeveer 2 cm.

DSC07806

Wortelen zaai ik tussen mijn ajuinen.  De rijen ajuinen zijn op 20 cm gepoot.  In het midden van de rijen zaai ik wortelen.  De zaden worden afgedekt met wat potaarde, zo zie ik de rijen beter.  Het kiemen gaat vlotter en bij het wieden weet ik de rijen staan !

DSC07809

Koolrabi, spitskool, palmkool.

DSC07813

Tuinbonen.  Steunstokjes geplaatst.

Steeds verder blijven voorzaaien om steeds nieuwe planten te krijgen.  Makkelijk als er ergens op het bed een gaatje valt.  (zie moestuinkalender)

Lekkere radijsjes en de mooie appelbloesems ‘kleuren’ mijn dag !

 

Patrick

Advertenties

3 thoughts on “Werk aan de winkel !

  1. Erg leuk om te lezen en wat een goed idee om tussen rijen van de zaaingen ook potgrond te gebruiken. Die tip ga ik ook hanteren!

    Like

    • Onder die potgrond liggen de zaadjes van wortelen, schorseneren, … die ik tussen de rijen gezaaid heb ! Dit doe ik om de rijen, die gezaaid zijn, beter te zien en ook omdat ze door de afdekking beter kiemen. Daar de potgrond ook meestal onkruid vrij is, heb ik minder onkruid in de rij !

      Like

  2. Pingback: Lekker weer om in de tuin te zitten ! | mijn lochting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s