mijn lochting

moestuinieren, zelfvoorziening, dieren

Wij willen water … !!!

6 reacties

Een open deur in trappen : het is te droog voor de moestuin !   Al mijn planten smachten naar druppels (gieters !) water, en toch wordt er in mijn moestuin geen water gegeven. Uit principe.  Ik weet het de opbrengst zal minder zijn  … maar toch   hou ik vol  en mijn planten ook.  In de tunnelserre en de tomatenserre wordt uiteraard wel watergegeven.  Ik doe dit in geulen die naast de rijen planten getrokken zijn. Zo worden de bladeren nooit nat .

In de volle grond heb ik ook geulen getrokken om , moest het hevig stort regenen, het water op te vangen.  Zo kan het niet wegvloeien.

DSC08454

Sjalotten zijn vroeg rijp en beginnen reeds op te drogen. (je zou voor minder).  Ze werden reeds geoogst en liggen te rusten in de schaduw van een boom tot ik ze ophang onder een afdak.

De schorseneren die ertussen gezaaid waren worden nu duidelijk zichtbaar.  Uitdunnen is het volgend werkje.

Ook de tuinbonen werden reeds geoogst.  De bonen worden uit de grote peulen gehaald en dan wordt er van iedere boon het vlies eraf gehaald.  Erg lekker in koude schotels !

Met dit weer is het natuurlijk ideaal om met de zonnedroger tomaten te drogen.   2 dagen waren nodig om ‘kerst’tomaatjes te drogen.   We bewaren ze nu in olijfolie voor bij een aperitief of slaatje.

 

Om te eindigen nog wat foto’s van de vele bloemen die nu in bloei staan !

Tot volgende keer en vergeet de MOEStuinKAFFEE  van 2 juli niet.   Altijd leuk !

Patrick

Advertenties

6 thoughts on “Wij willen water … !!!

  1. Het verbaast me dat je helemaal geen water bijgeeft aan je planten, hoe is dat principe ontstaan? Hier in Zwolle lijkt je wens om regen in elk geval uitgekomen en regent het al vanaf vannacht. Daar zijn mijn planten erg blij mee! ( …en ik ook uiteraard 😉

    Like

  2. Ik vind,( maar dit is een erg persoonlijke instelling) dat planten, die in volle grond groeien, zich moeten aangepast hebben aan het plaatselijk klimaat. Als ons klimaat verandert zullen we ook andere groenten(rassen) moeten kweken en niet steevast de huidige groenten in stand houden. Ik merk dat bepaalde groenten wel deze hitte moeiteloos doorstaan en andere niet dus … volgend jaar kies ik de rassen die het wel overleven. Dus : de juiste plant op de juiste plaats, en je hebt er heel wat minder omkijken naar. Al ben ik nu ook blij dat het hier in Izegem (w-vlaanderen, België) gaat regenen …. Mijn opbrengst zal (misschien) iets minder zijn, maar ik plant toch altijd meer dan dat we kunnen eten!

    Like

  3. Mja, ik kan me wel vinden in je idee maar hier op onze zandgrond hoef je dan niet veel te kweken 😉 Mijn moestuin is natuurlijk nog erg jong dus binnen enkele jaren hoop ik dat de structuur wel nog zal wijzigen door het toevoegen van compost enzo. Maar nu kan ik echt niet zonder water. Gelukkig wel putwater en geen drinkwater (dat is dan wel weer tegen mijn principes!)

    Like

  4. Pingback: Oogsten … en bewaren (1) | mijn lochting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s