Dus de tijd is weer aangebroken om confituur, jam, …. te maken !
Niet tegen staande we de bessenstruiken niet hebben afgedekt met gaas om tegen de vogels te beschermen, hebben we massa’s bessen. Naar jaarlijkse gewoonte worden ze direct verwerkt. Een deel wordt bedekt met wat suiker, in de frigo gezet, om ’s morgens bij het ontbijt te eten.
De bessen (met de steeltjes) worden door een “passe-vite” gedraaid . Het sap (we hadden 3 liter) wordt dan verwerkt tot confituur.
Aardbeien (‘Gorella’) worden met mondjesmaat geoogst. Lekker !
Ook de vroege bloemkolen, geplant in het voorjaar in de tunnelserre, zijn oogst klaar. Ideaal om klaar te maken en koud op te eten.
Na al dat oogsten (en wieden!) is de eerste compostbak volledig gevuld met plantenresten. Volgende week wordt er een nieuwe compostbak opgezet, maar daarover later meer …
Patrick
17 juni 2018 om 16:45
Dat ziet er wederom heerlijk uit, genieten!
LikeLike
17 juni 2018 om 18:07
Daarom doen we het ! Genieten ….
LikeLike